• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

O echipă de experți de la Rosselhoznadzor în vizită de inspecție în Republica MoldovaO delegaţie a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei format din 11 experți ruși a venit astăzi în Republica Moldova. Ea se va afla la noi până pe 24 august și va inspecta capacitățile de producție și export ale fermierilor moldoveni, care intenționează să furnizeze fructe și legume pe piața rusească.

În prima zi a vizitei, delegația a avut o întrevedere cu Directorul general interimar al ANSA, Ela Malai și Svetlana Lungu, șefa Direcției protecția plantelor.

 În discuția întreținută au fost abordate diverse aspecte ale colaborării, prioritatea fiind acordată extinderii livrărilor de produse de origine vegetală de către producătorii moldoveni pe piețele din Federația Rusă și înlăturarea barierelor în calea exportului.

Experții din Rusia vor începe de mâine inspectarea plantațiilor de pomi fructiferi, a depozitelor frigorifice și a liniilor de procesare a materiei prime la producătorii agricoli din nordul țării. 

Acum o lună, Rosselhoznadzor a solicitat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor lista suplimentară a exportatorilor de fructe din Republica Moldova.

S-a întâmplat după ce subiectul a fost discutat la Moscova în cadrul unei întrevederi la dintre delegația de la Chișinău și premierul rus Dmitri Medvedev.

 

Serviciul de presă ANSA