• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

ANSVSA din România în vizită la ANSAO delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România, în frunte cu dl. Președinte - Secretar de stat, dr. Alexandru Nicolae Bociu, a întreprins o vizită de lucru la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Reprezentanții autorităților competente s-au întrunit într-o ședință pentru a aborda mai multe subiecte de colaborare bilaterală, în domeniile sănătății și bunăstării animalelor, cooperării transfrontaliere, dar și a dezvoltării sistemului de laboratoare.

Directorul general  al ANSA, Radu Musteața, și-a exprimat recunoștința față de colegii din Autoritatea competentă română, pentru suportul acordat în dezvoltarea capacităților de testare ale laboratoarelor din Republica Moldova, precum și în managementul focarelor de Gripa aviară și Pesta porcină africană sau pe alte subiecte de interes comun.

La rândul său, dl. președinte - secretar de stat, dr. Alexandru Nicolae Bociu, a reiterat deschiderea și suportul pentru dezvoltarea cooperării între ANSVSA și ANSA, fiind punctate principalele domenii prioritare de conlucrare pentru perioada imediat următoare.

Menționăm că, în anul 2023, instituțiile au semnat Acordul privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin care a fost consolidat cadrul de cooperare bilaterală între acestea.