• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

ANSA participă la examinarea implementării Deciziei de facilitare a comerțului cu fructe și legume în cadrul întrunirii regionale CEFTAÎn perioada 4-6 august 2021, reprezentanţii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) participă la întrunirea regională privind Acordul de Liber Schimb Central-European (CEFTA), în cadrul căreia se va discuta despre implementarea deciziei de facilitare a comerțului cu fructe și legume. Evenimentul se desfășoară în orașul Budva din Muntenegru.

Reuniunea regională își propune să continue discuțiile tehnice de punere în aplicare a Deciziei de facilitare a comerțului cu fructe și legume, în special, în contextul identificării celei mai adecvate abordări bazate pe riscuri privind reglementarea comerţului liber între țările CEFTA la import în posturile de inspecție la frontieră, precum și pentru clarificarea posibilităților privind procedurile de reexport pentru fructe și legume.

Rezultatele discuției și acordurilor tehnice comune vor constitui prilej pentru implementarea în continuare a Deciziei privind facilitarea comerțului cu fructe și legume în acest an, dar și pe perioada ulterioară.

Din delegaţia ANSA fac parte Igor Vilcu, Director general adjunct ANSA şi Svetlana Lungu, şef al Direcţiei Protecţia Plantelor. Reprezentaţii ANSA prezintă  procedurile implementate în Republica Moldova pe domeniul fitosnitar, precum și reglementările la import – export, precum şi alte aspecte normative şi practice ce reglementează comerţul atât cu statele membre CEFTA, cât şi cu alte state ale lumii.