• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

Un nou post de inspecţie a produselor alimentare va fi lansat la trecerea frontierei moldo-română de la Sculeni
Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, a efectuat astăzi o vizită la punctul de control veterinar și fitosanitar de la trecerea frontierei de stat moldo-română de la Sculeni, aflat la etapa de finalizare. Din delegația oficială au mai făcut parte Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, Secretarul de Stat, Tatiana Nistorică și reprezentanți ai proiectului Băncii Mondiale ”Agricultura Competitivă în Moldova”. 

Potrivit lui Vladislav Cotici, noul punct de control va corespunde tuturor cerințelor în domeniul siguranței alimentelor și va fi dotat cu mobilier și utilaj modern, ce va permite asigurarea respectării cerințelor de prelevare, păstrare și transportare a probelor de produse agroalimentare provenite din import. ”Noul punct de control este proiectat în scopul fluidizării transportului comercial prin punctul de trecere a frontierei Leușeni și facilitării activității operatorilor economici. Punctul de control veterinar și fitosanitar de la trecerea frontierei de stat Sculeni va inspecta în condiții corespunzătoare produse alimentare de origine animalieră și non animalieră în vederea protecției sănătății consumatorilor, animalelor și a plantelor”, a spus Vladislav Cotici. 

Punctul de control veterinar și fitosanitar de la trecerea frontierei de stat Sculeni este construit cu suportul financiar al Băncii Mondiale și se află în gestiunea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit ANSA, punctul de control de la Sculeni va completa reţeaua de control la frontiere pentru a opri importul producției neconforme în țară și pentru a asigura protecția sănătății consumatorilor, animalelor și a plantelor autohtone de posibilul import al agenților patogeni din străinătate.