Actualizat pe: 16 octombrie 2017 |

Apicultorii au discutat la ANSA problemele procesării şi comercializării produselor apicole

15.06.2017 03:23

La Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a avut loc o întrunire la nivel naţional a apicultorilor şi a reprezentanţilor companiilor de procesare şi export a mierii.

Dezbaterilor a fost supusă situaţia actuală în domeniul procesării şi comercializării mierii şi a produselor din miere pe piaţa internă şi peste hotare.

În deschiderea acestei  reuniuni, Ion Toma, Director General Adjunct ANSA, a menţionat că apicultorii au acum posibilitatea să exporte liber mierea de albină pe pieţele externe, inclusiv în Uniunea Europeană şi-n acest sens este foarte important ca producţia livrată să fie de calitate bună, astfel ca să menţinem poziţiile şi să extindem exporturile acestui produs solicitat de consumatorii din alte ţări.

Vitalie Porcescu, şef al Direcţiei de supraveghere a unităţilor de producere a alimentelor de origine animală a  prezentat asistenţei situaţia actuală în domeniul apicol, venind şi cu concretizări referitor la principiile generale ce ţin de legislaţia în domeniul siguranţei alimentelor. Pe parcurs unei dezbateri detaliate a fost supus şi subiectul privind investigaţiile de laborator, prelevările de probe, etichetarea şi alte aspecte din activitatea cotidiană a albinarilor.

La întrunirea de la ANSA au participat şi reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor şi a Asociaţiei „APIS MELIFERA”.

  

Serviciul de presă ANSA