Actualizat pe: 16 octombrie 2017 |
16.10.2017

Peste 150 de țări, inclusiv şi Republica Moldova, marchează, la 16 octombrie, Ziua mondială a alimentației, declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foamei, a malnutriției și a sărăciei.

Continuare...
12.10.2017

Azi, la Direcția Raional[ pentru Siguranța Alimentelor Florești  a avut loc un seminar cu participarea furnizorilor şi distribuitorilor de produse alimentare în instituţii de învăţămînt şcolar şi preşcolar. Specialiştii DRSA au prezentat  recomandări pentru definirea calităţii produselor alimentare admise pentru achiziţii publice de produse în scopul organizării alimentaţiei copiilor în instituţiile de învăţămînt.

Continuare...
11.10.2017

În ultimii ani pe teritoriul Republicii Moldova o răspândire extinsă a căpătat planta Ambrosia artemisiifolia, denumită popular şi iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustiei. Ambrozia (Ambrosia) face parte din familia Asteracee, care cuprinde aproximativ treizeci de specii de plante anuale sau perene. Ambrozia este o plantă care creşte pe marginea drumului sau pe terenuriile lăsate pârloagă, creşte în grădini, în culturile de cereale şi de florea-soarelui, şi este extrem  de periuloasă. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze, astm,  la sfârşitul verii - începutul toamnei este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.

Continuare...
11.10.2017

La Direcția Raională Siguranța Alimentelor Hîncești  a avut loc  ședința  cu participarea  agenților econimici  distribuitori de produse alimentare  în instituțiile de învățămînt școlar –preșcolar cu tema”Principiile generale ale legislației  privind regulile  de igienă și prestarea serviciilor de  distribuție a produselor alimentare. Rezultatele efectuării controalelor ”.

Continuare...
10.10.2017

Neconformităţi depistate în produsele de origine animal în iulie-august 2017

Continuare...