• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

S-A CONFIRMAT UN NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN RAIONUL CAHULS-A CONFIRMAT UN  NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN RAIONUL CAHUL

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor informează despre apariția unui nou focar de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.  Focarul a fost confirmat prin rapoartele de încercări de la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară (IP CRDV), pe data de 01 august 2018. 

Pe data de 31 iulie 2018, într-o gospodărie particulară din satul Giurgiulești, raionul Cahul au pierit 3 porcine. În gospodăria sus nominalizată se întrețineau 8 porcine. Au fost prelevate probe de material patologic și expediate la laboratorul

național de referință, IP CRDV, care a confirmat prezența virusului pestei porcine africane.

La Cahul s-a întrunit Comisia Antiepizootică Excepțională, care a aprobat Planul complex de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană,  ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.

În funcție de evoluția bolii, vom actualiza informațiile despre focarul de pestă porcină africană.

 

Direcția supraveghere sanitar-veterinară