• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 1 – 8 FEBRUARIE, CURENTConform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 63 de controale oficiale în domeniul protecției și sănătății plantelor, verificat un depozit de cereale și 4 depozite pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți și un magazine agricol. ^ agenți economici au fost supuși controlului la compartimentul pregătirii și comercializării semințelor. Inspectorii ANSA s-au deplasat la 67 ferme de întreținere a animalelor,  12 puncte de exploatare a animalelor, 3 unități de fabricare a produselor din carne  3 abatoare, 6 puncte farmaceutice, 4 depozite de furaje și 4 puncte de colectare a laptelui.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 71 de unități comerciale, 26 de blocuri alimentare de la instituțiile școlare și preșcolare și o întreprindere de alimentație publică.

Inspectorii Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor Chișinău, în comun cu Inspectoratul General de Poliție au deconspirat o schemă ilegală de livrare din Ucraina la piață a peștelui.fără documente de proviniență și de calitate a produsului. Afost reținută o unitate de transport cu o cantitate de 1400 kilograme de pește viu. Conform deciziei DRSA chișinău, lotul de marfă ridicat a fost transportat la o întreprindere specializată și nimicit. Contravenientului i-a fost întocmit un process verbal și aplicată sancțiunea sub formă de amendă în mărime de 4500 lei.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 84 de neconformități, întocmite 87 de prescripții,  23 procese verbale de contravenție, aplicate sancțiuni în valoare de peste 22 de mii de lei și nimicite 1400  kg de produse alimentare neconforme.

 

Serviciul de presă ANSA