• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Republica Moldova și China își consolidează parteneriatul comercial în domeniul produselor agroalimentareRepublica Moldova și China își consolidează parteneriatul comercial în domeniul produselor agroalimentare

 

Directorul General Vladislav Cotici a semnat, în regim de corespondență, Memorandumul de Înțelegere între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova și Administrația Generală Vamală a Republicii Populare Chineze privind cooperarea în domeniul importurilor și exporturilor de produse alimentare și siguranței alimentelor.

”Acest tratat vine să consolideze cooperarea bilaterală și să faciliteze buna desfășurare a operațiunilor de import și export a produselor alimentare dintre cele două state. Implementarea Memorandumului de Înțelegere va crea condiții pentru promovarea încrederii între părți, din perspectiva protejării sănătății publice, animale și a plantelor de pe ambele teritorii”, a declarat Vladislav Cotici, Directorul General ANSA.

Documentul consemnează că autoritățile competente din ambele părți vor conlucra în dezvoltarea protocoalelor relevante privind cerințele de inspecție și carantină.

”Ne propunem să organizăm diverse întâlniri bilaterale pentru a face un schimb de experiență la nivel de personal și tehnic. Este foarte important să avem o comunicare și consultare cu privire la cerințele de import și export de produse alimentare, precum și cu privire la procesul de notificare a produselor standard sau necalificate” a mai spus Vladislav Cotici.