• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Măsuri de combatere a Pestei porcine africane întreprinse de ANSAAvând în vedere situația epizootică nefavorabilă la Pesta porcină africană din țările vecine și pe teritoriul Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, întreprinde toate măsurile necesare de combatere și evitare a introducerii bolii în țară.

Asftel, întru eradicarea focarului de Pestă porcină africană din raionul Cahul, satul Giurgiulești, la intrarea în sat din parțile Ucrainei și României, a fost instalat un sistem mobil de dezinfecție automat, cu capacitatea de dezinfectare a tuturor  tipurilor mijloacelor de transport în timp scurt și eficient.

Instalația de dezinfecție, este utilizată în premieră în Republica Moldova, iar procurarea acesteia a fost finanțată de Uniunea Europeană. 

Totodată  menționăm că, în primul simestru din 2018 au fost confiscate la punctele de trecere a frontierei de stat, cantitatea de 8500 kg de produse de origine animală.

 Reamintim că, introducerea în țară a produselor de origine animală este interzisă și solicităm populației să se abțină de la procurarea acestora.  

Direcția Supraveghere Sanitar Veterinară