• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

La solicitarea ANSA, a fost extinsă lista unităților cu drept de export în UE a peștelui și produselor din peșteLa solicitarea ANSA, a fost extinsă lista unităților cu drept de export în UE a peștelui și produselor din pește

 

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, a organizat o ședință tehnică de lucru cu reprezentanții unui operator economic din domeniul alimentar care a fost inclus recent în lista unităților cu drept de export în Uniunea Europeană a peștelui și produselor din pește și acvacultură.

Unitatea este amplasată în raionul Criuleni, fiind specializată în procesarea peștelui și produselor din pește cu materia primă provenită din Uniunea Europeană sau din țări terțe, aprobate pentru export în UE.

Vladislav Cotici a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru comunicare și consultările necesare. La fel, a  mulțumit operatorului economic pentru că reprezintă Republica Moldova pe piața europeană cu produse de calitate.

”Solicitarea ANSA pentru extinderea listei unităților de procesare a peștelui și produselor din peste, depusă la începutul lunii decembrie 2020, a fost acceptată, iar lista inițială care includea doar o singură unitate a fost completată cu o unitate nouă”, a declarat Vladislav Cotici.

Astfel, actualmente, sunt aprobare două unități de producere și procesare a peștelui și produselor din pește și acvacultură cu drept de export în UE.