• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Inspectorii ANSA vor beneficia de instruiri în cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor a Comisiei EuropeneInspectorii ANSA vor beneficia de instruiri în cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor a Comisiei Europene
 

Directorul general al ANSA, Vladislav Cotici, a participat astăzi la videoconferința cu reprezentanții Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor a Comisiei Europene (EFSA). În cadrul ședinței online au fost abordate mai multe aspecte ce țin de colaborarea între instituții și agenda detaliată pentru anul 2021.

Vladislav Cotici apreciază buna conlucrare cu reprezentanții EFSA, iar instruirea inspectorilor ANSA în cadrul seminarelor organizate denotă o expertiză în ceea ce privește evaluarea riscurilor în domeniul de activitate a Agenției.

„Vom participa activ la instruirile și panelurile de discuții pe platforma EFSA planificate pentru anul 2021, dar și la Conferința țărilor partenere din estul Europei învecinate cu Uniunea Europeană (East ENP Conference), care va avea loc la finele anului 2021. Evaluarea riscurilor este o componentă importantă a activității Agenției, iar instruirea inspectorilor este cheia pentru îndeplinirea corectă a misiunii ANSA”, a menționat Vladislav Cotici.  

Amintim că EFSA este autoritatea Uniunii Europene responsabilă de evaluarea riscurilor pe domeniul sănătății plantelor, pesticidelor, hranei pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, pericolelor biologice, contaminanților, nutriției, aditivilor alimentari, materialelor care vin în contact cu alimentele, organismelor modificate genetic.