• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Igor Vîlcu: ” ANSA va oferi în continuare suportul necesar agenților economici și va susține mediul de afaceri pe domeniile sale de activitate”Igor Vîlcu, directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a prezidat astăzi, 13.08.2021, ședința de lucru cu participarea agenților economici din domeniul gestionării produselor de uz fitosanitar și fertilizanți din Republica Moldova.

La ședința au fost analizate și discutate problemele sectorului privat în contextul conformării cerințelor legale în vigoare la etapa stocării produselor de uz fitosanitar pentru comercializarea ulterioară a acestora pe piața Republicii Moldova.
Igor Vîlcu a menționat importanța domeniului produselor de uz fitosanitar în asigurarea activității agroalimentare, care este una de baza în Republica Moldova.

”ANSA întreprinde mai multe acțiuni pentru asigurarea respectării cerințelor legale în vederea stocării conforme a produselor de uz fitosanitar și ajustarea cadrului normativ. Este foarte important ca responsabilitatea să fie atât a operatorului din domeniul cât și a Agenției privind asigurarea respectării cerințelor de import și stocare a produselor de uz fitosanitar și fertilizanți, plasate pe piață, destinate consumului final în domeniul agricol”, a spus directorul general adjunct al ANSA.

Reprezentanții mediului de afaceri au salutat disponibilitatea de conlucrare și comunicare cu administrația ANSA pentru identificarea și implementarea cele mai bune practici din domeniu.

ANSA va oferi în continuare suportul necesar agenților economici și va susține mediul de afaceri pe domeniile sale de activitate.