• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

DTSA Soroca a organizat o instruire a responsabililor de organizarea alimentației copiilor din instituțiile preșcolare și școlareÎn cadrul ședinței s-a discutat despre cerințele generale de igienă a produselor alimentare. Drept materiale de referinţă au servit  Legea nr. 279 din 15.12.2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, data întrarii în vigoare 12.01.2019, scopul legii fiind eliminarea sticherilor, cu stabilirea informației obligatorii la produsele alimentare pentru asigurarea unui înalt nivel de protecție a consumatorilor.

Conform temei enunțate, au fost abordate și aspectele legate de implementare a instrucțiunii privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățămînt general.

În scopul organizării alimentației în instituțiile educaționale și soluționarea unor probleme identificate în domeniul achizițiilor de produse alimentare au fost puse în discuție recomandările-cadru pentru definirea calității produselor alimentare admise pentru achiziții publice, precum și stabilirea cerințelor generale de igienă a produselor alimentare pentru operatorii din businessul alimentar.