• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul General ANSA a participat la Festivalul Naţional al MăruluiTradiţional, al şaptelea an consecutiv, această sărbătoare  naţională a pomicultorilor are loc la Soroca, unde merele se cultivă pe o suprafaţă impunătoare de mai bine de 7,5 mii de hectare, fructul fiind crescut pratic pe moşiile din toate localităţile raionului. Majoritatea producătorilor agricoli din partea locului au participat la această sărbătoare, prezentând vizitatorilor expoziţii de mere alese, bucate din fructe cu un gust deosebit şi bucate tradiţionale preparate de gospodinele din partea locului.

În calitate de aspete de onoare la acest eveniment a participat Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi.

În alocuţiunea rostită la ceremonia de inaugurare a sărbătorii, şeful ANSA a mulţumit cultivatorilor de mere pentru performanţele atinse, specificând între altele, că merele moldoveneşti sunt exportate an de an în cantităţi tot mai mari şi tot mai mult sunt apreciate în diferite regiuni ale lumii, geografia exportului fiind tot mai variată, fapt ce vorbeşte despre o perspectivă mai bună pentru dezvoltarea acestei ramuri. În alt aspect, dar tot în context de perspectivă, Dl Gaberi a menţionat  şi a salutat prezenţa la Festival a unui număr destul de impunător de tineri, care uremează să prea stafeta pomicultorilor de viţă din această regiune a ţării.

În discuţiile întreţinute cu agricultorii din partea locului, Directorul General ANSA a specifucat necesitatea devirsificării şi reînnoirii sortimentului de fructe cultivate, pentru ca rodul muncii lor să fie apreciat şi pe pieţele din afara ţării, iar efortul pomicultorilor să fie răsplătit pe deplin, după merit şi munca depusă.  

La Festivalul Naţional al Mărului a participat şi Direcţia raională pentru siguranţa alimentelor din Soroca, expoziţia acestei subdiviziuni a ANSA fiind apreciată la justa valoare de către participanţii Festivalului.