• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a participat la videoconferința din cadrul Reuniunii Anuale în Domeniul Diplomației EconomiceLa data de 29 iulie curent, în format de videoconferință, a demarat Reuniunea anuală în domeniul diplomației economice, găzduită de Agenția de Investiții.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, dl Vladislav Cotici, a participat la sesiunea de întrebări și răspunsuri în cadrul reuniunii.

În cadrul evenimentului au participat reprezentanții Misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate, birourile comercial-economice, instituții de resort, precum și speakeri internaționali.

Pe parcursul discuțiilor au fost atinse subiecte care țin de domeniul de activitate al Agenției referitor la procedura de export a produselor care sunt supuse certificării de către ANSA.

Au fost menționate progresele înregistrate la subiectul exportului în UE a produselor de origine animală.

„Colaborăm cu reprezentanții UE, cu Direcția Generală Sănătate și Siguranța Alimentelor (DG SANTE) a Comisiei Europene pentru a promova exportul produselor de origine animală în UE. Recent, la data de 24 iulie, a fost organizată Reuniunea Sub-Comitetului Moldova-Uniunea Europeană pentru Măsurile Sanitare și Fitosanitare (SPS), unde am discutat subiectele exportului cărnii de pasăre și a ouălor de categoria B, produselor compuse cu conținut de lapte și a produselor lactate”.

La fel, au fost expuse și ultimele progrese înregistrate la capitolul extinderii listei exportatorilor de produse de origine vegetală în Federația Rusă.

Dl Cotici a menționat că ANSA va susține, în continuare, tendințele agenților economici pentru comerțul exterior, în limita competenței sale.