• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare Astăzi este marcată Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare 

De Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, marcată anual pe 7 iunie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova face apel la responsabilitatea consumatorilor și îndeamnă ca grija pentru siguranța alimentelor să devină o tradiție zilnică în casa fiecăruia. 

ANSA joacă un rol esențial în garantarea faptului că putem consuma alimente sigure și nutritive. Pandemia de coronavirus (COVID-19) a accentuat o data în plus cât este de importantă igiena riguroasă atunci când manipulăm produsele alimentare pentru a preveni orice boală care poate fi transmisa prin consumul alimentelor nesigure. ANSA ajută operatorii din sectorul alimentar să gestioneze riscurile legate de siguranța alimentelor de-a lungul întregului lanț alimentar. 

”Siguranţa alimentară este importantă pentru fiecare cetățean. Misiunea inspectorilor ANSA este să exludă riscurile alimentare care ar putea afecta sănătatea oamenilor, iar în acest fel să contribuie la dezvoltarea unei industrii alimentare responsabile. Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil de calitatea produselor consumate”, susține Vladislav Cotici, directorul general ANSA. 

Organizaţia Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 7 iunie ca fiind Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare. Cu această ocazie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova vine cu îndemnul către consumatori de a respecta normele sanitare și de a fi conștienți de riscurile nutriționale legate de alegerile lor alimentare.