• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

15 Mai - Ziua Națională a Medicului Veterinar15 Mai - Ziua Națională a Medicului Veterinar

Devine o tradiție frumoasă ca la data de 15 mai să sărbătorim Ziua Națională a Medicului Veterinar.

Acest eveniment este un bun prilej pentru a consolida comunitatea, pentru a face schimburi de opinii și solidaritate profesională.

Personalul sanitar veterinar are în responsabilitatea sa atât sănătatea şi bunăstarea animalelor, cât și supravegherea traseului lanțului de siguranță alimentară de origine animală, diagnosticul de laborator veterinar și supravegherea salubrității hranei pentru animale.

De expertiza medicului veterinar depinde prescrierea, eliberarea, comercializarea, administrarea şi aplicarea produselor farmaceutice de uz veterinar, dar și controlul inofensivității şi impactului asupra animalelor a produselor farmaceutice de uz veterinar.

Ținem să amintim că medicina veterinară are un rol foarte important în cercetări şi activități de genetică animală fundamentală şi aplicată, precum și reproducția, identificarea, înregistrarea şi trasabilitatea animalelor.

Desigur, medicii veterinari apără sănătatea animalelor și asigură salubritatea produselor de origine animală și non animală, destinate consumului uman. Astfel, medicii previn transmiterea de boli de la animale la om și contribuie la apărarea sănătății publice.

Comunitatea medicilor veterinari în continuare își propune să aibă o comunicare eficientă și să rămână în serviciu public, în serviciul crescătorilor de animale și a operatoriilor din domeniul alimentar - segmente ce contribuie prioritar la dezvoltarea și stabilitatea economică a țării.

Experiența generației înaintate, dar și efortul zilnic a medicilor veterinari duc la apărarea sănătății animalelor și a sănătății publice. Cu prilejul Zilei profesionale, aducem sincere mulțumiri tuturor medicilor veterinari pentru munca depusă și le dorim succes în plan profesional, bunăstare și multe realizări frumoase în continuare!

La mulți ani sănătoși, dragi colegi !

Vladislav Cotici,
Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor