Actualizat pe: 09 decembrie 2016 |
09.12.2016

Briefingul de presă a fost susținut de către Directorul General adjunct al ANSA, Vsevolod Stamati, care a vorbit despre situația actuală privind respectarea cerinţelor sanitar-veterinare la fermele zootehnice de prăsilă şi evidenţa zootehnică în ramură. 

Continuare...
09.12.2016

În cadrul ședinței, Directorul general adjunct, Ion Toma, a prezentat informația referitor la situația actuală în Republica Moldova în ceea ce ține de siguranța alimentelor. Totodată, a fost abordată problema procesării produselor de origine animală nedestinate consumului uman. În Republica Moldova, în prezent nu este nici o întreprindere de reciclare a deșeurilor nedestinate consumului uman.

Continuare...
08.12.2016

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor invită reprezentanții presei la briefingul cu tema: ”Pregătirea fermelor zootehnice pentru iernatul animalelor în atenția ANSA”.

Briefingul va avea loc vineri, 9 decembrie, ora 10.00, la sediul ANSA (str. Mihail Kogâlniceanu 63).

Continuare...
08.12.2016

Pe parcursul anului 2016 au fost confirmate și  notificate la Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) cazuri de dermatoză nodulară contagioasă la bovine (Lumpy Skin Disease) în Federația Rusă, Bulgaria, Grecia, Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Georgia, Armenia, Kazahstan.

Continuare...
08.12.2016

 

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate:

3 cazuri pozitive de rabie, confirmate în secţia virusologie, I.P.CRDV:

  • la o pisică în r. Cahul;
  • la o vulpe în r. Orhei;
  • la un dihore în r. Ialoveni.

       

În țările limitrofe și în lume de Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) au fost declarate următoarele boli infecțioase: 

Continuare...