Actualizat pe: 20 octombrie 2016 |
19.10.2016

Directorul General, Gheorghe Gaberi șI Directorul General Adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma au vizitat expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH și FARMER, care au fost inaugurate azi la centrul expozițional MOLDEXPO.

Continuare...
19.10.2016

Recent, în or. Odessa, Ucraina, la inițiativa conducerii ANSA, a avut loc întrunirea multilaterală privind evaluarea situației epidemiologice pe problema pestei porcine africane (PPA).

Continuare...
17.10.2016

O condiţie primordială de sporire a siguranţei alimentelor este excluderea sau reducerea la minimum a folosirii fertilizanţilor artificiali în procesul de cultivare a legumelor şi fructelor.

O experienţă pozitivă în acest sens, a acumulat-o pe parcursul anilor  fermierul Victor Nicu din satul Copanca, raionul Căuşeni. 

Continuare...
13.10.2016

Azi, la Ministerul Sănătății, în cadrul ședinței de lucru a medicilor șefi ai Centrelor de Sănătate Publică și a șefilor Direcțiilor municipale și raionale pentru siguranța alimentelor, a avut loc ceremonia de semnare a Acordului de colaborare și a Ordinului comun al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Ministerului Sănătății „Cu privire la perfecționarea măsurilor de prevenire și control a salmonelozelor, toxinfecțiilor alimentare și a altor boli diareice acute pe calea alimentară de transmitere”.

Continuare...
10.10.2016

În cadrul vizitei întreprinse la Hâncești, Directorul General al Agenției pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi a luat cunoștință de activitatea subdiviziunii ANSA din acest raion.

Continuare...