Actualizat pe: 21 iulie 2017 |
21.07.2017

Gheorghe  Gaberi, Director General al Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor a întreprins o vizită în raionul Ocniţa, unde a avut o întrevedere cu producătorii agricoli din partea locului.

Continuare...
18.07.2017

În conformitate cu Ordinul ANSA nr.209 din 26.06.2017 “Cu privire la intensificarea controalelor în unităţile de comerţ, alimentaţie publică, locuri de agrement şi tabere de odihnă”, inspectorii DRSA Glodeni au efectuat controale în magazine alimentare și tabere de odihnă, obiectul verificărilor constituind respectarea legislației și a reglementărilor din domeniul siguranței alimentelor. Până în prezent încontrolului au fost supuse circa 40 de unități comerciale și o tabără de odihnă pentru copii și adolescenți.

Continuare...
17.07.2017

 În raionul Florești a demarat exportul de produse agricole, cereale de prima grupa și mere soiurile de vară. Inspectorii secției sănătatea plantelor din cadrul DRSA Florești, efectuează controale oficiale privind calitatea produselor agricole și respectarea prevederilor legislației de către agenții economici la exportul acestora.

Continuare...
17.07.2017

 

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat:

Un caz pozitiv de rabie la o canină în r. Cimișlia, confirmat în secţia virusologie, I.P.CRDV.

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat următoarele boli infecțioase în țările limitrofe:

 

Continuare...
14.07.2017

La Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a avut loc reuniunea reprezentanţilor autorităţilor de stat din domeiul veterinar, fitosanitar şi de siguranţă a alimentelor din România, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova.

Continuare...