Actualizat pe: 19 ianuarie 2017 |
16.01.2017

Pe teritoriul Republicii Moldova cazuri pozitive de boli infecțioase nu s-au înregistrat. În țările limitrofe și în lume către Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) au fost declarate următoarele boli infecțioase:

Continuare...
13.01.2017

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a avut loc întrunirea dintre reprezentanții Autorității pentru Siguranța Alimentelor și a Consumatorului din Olanda (ASAC) și  Șefii de  Direcții ai ANSA.

Scopul vizitei a fost de a stabili direcțiile prioritare de cooperare bilaterală, pe segmentul sanitar-veterinar, fitosanitar și cel de siguranță a alimentelor.

Continuare...
13.01.2017

Legislația internațională și cea națională stabilește că hrana pentru animale și, respectiv, produsele alimentare trebuie să fie sigure și sănătoase. Siguranța produselor alimentare este influențată negativ  de substanțele cu caracter toxic care se găsesc în mod natural în alimente, nerespectarea dozelor de aditivi alimentari adăugați intenționat alimentelor ( cunoscuți sub numele de E-uri) , de microorganisme patogene și de contaminarea alimentelor ca rezultat al folosirii unor substanțe în agricultură  sau poluare chimică. 

Continuare...
11.01.2017

Gheorghe Gaberi a menţionat că R. Moldova importă anual o cantitate importantă de peşte din mări şi oceane, în mare parte îngheţat, ceea ce creează dificultăţi pentru verificarea stării de sănătate şi calitate a peştelui. 

Continuare...
11.01.2017

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a avut loc întrunirea dintre reprezentanții Autorității pentru Siguranța Alimentelor și a Consumatorului din Olanda (ASAC), delegaţi ai Ambasadei Regatului Olandez în Bulgaria și reprezentanții ANSA.

Continuare...