Actualizat pe: 17 februarie 2017 |
16.02.2017

Azi, la Chişinău a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe “Moldova Fruct”. Reprezentanţii celor peste 170 de pomicultori, membri ai Asociaţiei, au ascultat Raportul Consiliului de Administraţie pentru perioada mandatului 2014-2016, prezentat de către Preşedintele Asociaţiei Vitalie Gorincioi....

Continuare...
16.02.2017

Direcţia raională pentru siguranţa alimentelor Soroca a organizat un seminar în cadrul căruia au fost examinate chestiunile privind pregătirile pentru lucrările de primăvară, evaluarea depozitlor pentru păstrarea PUFF, precum şi aprovizionarea  gospodăriilor cu produse de uz fitosanitar, material semincer. O temă aparte a constituit-o cea de înregistrare a tuturor agenţilor economici care cultivă produse agricole pentru comercializare pe piaţa internă sau pentru export.

Continuare...
16.02.2017

DRSA Florești de comun acord cu autoritățile administrației publice de nivelul unu desfăşoară şedinţe de lucru  în scop informativ - consultativ cu genericul: „Ziua Siguranței Alimentelor”. Aceste activităţi urmează sa aibă loc în toate cele  40 de primării din Raionul Florești.

Continuare...
16.02.2017

La Consiliul raional Călărași a fost organizat un seminar cu tematica: Particularitățile  cultivării culturilor pomicole. 

Continuare...
15.02.2017

La sudul republicii, Directorul General ANSA a participat la evenimentul de lansare a lucrărilor în vii, organizat de administraţia raională, la care alături de viticultorii din partea locului, au fost prezenţi şi agricultorii din mai multe localităţi din această regiune.  Tăierea viţei de vie aici începe de Sfântul Trifan, o sărbătoare religioasă, la care ţin mult localnicii şi care este ziua de demarare a lucrărilor în plantaţii viticole. Ceremonia a fost marcată în cea mai mare gospodărie viticolă “Agrogled” care întreţine mai bine de 600 de hectare de plantaţii şi-n anul trecut a obţinut şi cea mare recoltă, - de peste 10 tone de struguri la hectar.

Continuare...