Actualizat pe: 17 noiembrie 2017 |
17.11.2017

La întrunire au participat reprezentanţii mai multor întreprinderi de producere şi procesare a alimentelor de origine animală şi ai reţelelor comerciale interesaţi de soluţionarea problemelor ce ţin de lichidarea deşeurilor, a produselor cu termen expirat sau alterate.

Continuare...
15.11.2017

La Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor Anenii Noi a avut loc o ședință operativă  în legătură cu focarul de Pestă Porcină Africană înregistrat în satul Palanca raionul Ștefan Vodă. 

Continuare...
15.11.2017

În mesajul adresat asistenţei, Sergiu Lisnic, șeful DRSA Orhei, a menționat necesitatea conștientizării de către medicii veterinari, crescătorii de animale si pasari și lucrătorii industriei farmaceutice veterinare a importanței combaterii rezistenței la antibiotice, dar și necesitatea implicarii tuturor instituțiilor in prevenirea răspândirii acestui fenomen. 

Continuare...
14.11.2017

Conferinţa a avut loc pe 8-9 noiembrie în  capitala Cehiei, Praga. La ea,cu un mesaj de salut a venit organizatorii forumului și eurocomisarul responsabil pentru sănătatea animală și siguranța alimentelor, dl Vytenis Andriukaitis. 

Continuare...
14.11.2017

În conformitate cu ordinul Directorului General ANSA nr.365 din 01.11.2017 ,,Cu privire la unele măsuri de eradicare focarului pestei porcine africane”  pe parcursul săptămânii curente colaboratorii de la subdiviziunea teritorială ANSA din Căuşeni au efectuat  controale  în 21 de unităţi comerciale, din satele  Carahasani, Caplani, Viişoară, Purcari, Ciobruciu şi Tudora .

Continuare...