• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

ANSA vine cu recomandări pentru prevenirea cazurilor de intoxicații cu ciuperci



Comparativ cu anul trecut, condițiile climaterice favorabile din acest an au favorizat creșterea masivă a ciupercilor de pădure, îndeosebi în Regiunile Centru și Nord.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu un mesaj de atenționare către consumatori în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci, în mod special după apariția în mass-media a tot mai multor cazuri de intoxicații.

In acest sens recomandările includ: 

✓ Achiziționarea ciupercilor numai din locuri special amenajate şi autorizate.
 
✓ Evitarea procurării produselor alimentare (ciupercilor) din locuri neautorizate („comerț stradal”), neetichetate/nemarcate corespunzător, fapt care poate expunerea consumatorii unui pericol;
 
✓ Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, nu este recomandata; 
 
✓ Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.