• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

 Vladislav Cotici: Vom face față provocărilor dacă vom menține un dialog constructiv și o bună conlucrare Vladislav Cotici: Vom face față provocărilor dacă vom menține un dialog constructiv și o bună conlucrare

În premieră pentru Republica Moldova a fost organizat un eveniment dedicat promovării industriei producerii și procesării cărnii - „Carnexpo Grill Moldova” 2021. Evenimentul lansat cu genericul „Promovăm produsul și producătorul autohton” are drept scop susținerea producătorilor autohtoni de carne și își propune să sporească dezvoltarea sectorului zootehnic din Republica Moldova.

La eveniment au participat producători din Republica Moldova și România, importatori și exportatori de tehnică și servicii conexe domeniului de producere și procesare a cărnii, precum și reprezentanți din domeniul HoReCa. ”Carnexpo Grill Moldova” 2021 a fost organizat în afara Chișinăului, fiind găzduit de un producător de vinuri. 

Prezent la eveniment, Vladislav Cotici, directorul general ANSA, a vorbit despre importanța asigurării calității produselor și protecția consumatorilor. De asemenea, Vladislav Cotici a prezentat informații actualizate privind cerințele și condițiile de autorizare pentru exportul produselor de origine animală în Uniunea Europeană.

“ANSA este instituția care monitorizează îndeplinirea cerințelor actelor normative din sectorul de producere și procesare și monitorizează siguranța și calitatea produselor agroalimentare. De asemenea, ANSA servește drept garant pentru instituțiile omoloage din țările importatoare, care confirmă prin eliberarea certificatelor de export că toate condițiile de siguranță și calitate a produselor exportate sunt corespunzătoare cu cele solicitate de țara importatoare. În continuare suntem deschiși pentru a oferi oricare informații în scopul susținerii producătorilor și procesatorilor autohtoni. Consider că vom putea reuși să facem față provocărilor dacă vom menține un dialog constructiv și o bună conlucrare, dacă vom fi conștienți și responsabili, operatorii din domeniul alimentar și ANSA”, a menționat Vladislav Cotici.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai instituțiilor statului: MADRM, AIPA și ODIMM, care au prezentat informații utile privind strategiile Guvernului Republicii Moldova în domeniul zootehnic, condițiile de subvenționare a sectorului zootehnic, acordarea suportului pentru dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.