• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

La ANSA a avut loc întâlnirea cu procesatorii din domeniul industriei de prelucrare a cărnii 

Pornind de la importanța dezvoltării sectorului de producere și procesare a cărnii pentru economia țarii, inclusiv și în scopul promovării exportului cărnii și produselor din carne, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, a organizat întâlnirea cu procesatorii din domeniul industriei prelucrătoare de carne. În cadrul acestei întruniri a fost supuse dezbaterilor situația actuală în domeniul procesării și comercializării preparatelor din carne, și implementarea art. 21 din Legea 231 „Cu privire la comerțul interior”.

Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi, în deschidere  s-a referit la problemele existente în acest sector şi a formulat propuneri concrete pentru redresarea stării de lucruri, accentul fiind pus pe transpunerea în fapt a prevederilor normative şi implementarea Acordului de Liber Schimb la capitolul respectiv, pentru a facilita pregătirile pentru exportul produselor din carne şi ouă pe piaţa comunitară. În altă ordine de idei, Dl Gaberi a vorbit despre responsabilitatea agenţilor economici care trebuie să poarte răspundere pentru calitatea produselor livrate în reţeaua comercială, asigurând-i pe cei prezenţi de conlucrare eficientă a Agenţiei cu producătorii şi procesatorii de carne, care sunt pe calea reformării şi modernizării producţiei.

Dl Vsevolod Stamati, Director General Adjunct a vorbit în faţa asistenţei despre situaţia de moment în legătură cu depistarea focarului de pestă porcină africană în satul Rubleniţa, Soroca, accentuând necesitatea unor măsuri eficiente antiepidemice.

Dl Ion Toma, Director General Adjunct, în alocuţiunea sa s-a referit la aspectele ce ţin de siguranţa alimentelor fabricate şi livrate în reţeaua de comerţ, aspecte legate direct de activitatea procesatorilor de carne şi a celor care gestionează reţelele comerciale.

La întrunirea de la ANSA au participat reprezentanţii Ministerelor Economiei şi Agriculturii, ai Delegaţiei UE în R. Moldova, Asociaţiei Businessului European, a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, ai Patronatului Întreprinderilor Industriei Prelucrătoare de Carne şi alte ONG-uri din domeniu.   

  

Serviciul de presă ANSA