• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

La ANSA a avut loc o întrunire la nivel republican în problema siguranţei alimentelor pentru copiiAzi, la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a avut loc o întrunire de lucru a şefilor direcţiilor raionale pentru siguranţa alimentelor şi  a şefilor subdiviziunilor teritoriale de sănătate publică în problema evaluării situaţiei privind alimentaţia copiilor.

Şedinţa a fost deschisă de către Aliona Serbulenco, viceministrul Sănătăţii  şi Gheorghe Gaberi, Director General ANSA, care au vorbit despre necesitatea sporirii gradului de siguranţă în alimentaţia copiilor,  mobilizarea în comun a forţelor în scop de asigurare a alimentaţiei calitative în şcoli şi instituţii preşcolare. Domnii Gaberi şi Serbulenco s-au referit şi la posibilităţile încă nevalorificate de control eficient asupra proceselor de achiziţie a produselor, depozitare şi preparare a bucatelor în blocurile alimentare.

Participanţii şedinţei de lucru au supus dezbaterilor implementarea  Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor „Cu privire la evaluarea respectării legislaţiei sanitare şi pentru siguranţa alimentelor în instituţiile de educaţie timpurie şi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal”. În aspect practic, şefiii subdiviziunilor teritoriale s-au concentrat asupra activităţilor de zi de zi, care ţin de achiziţia produselor, evaluarea stării sanitare,  procesul de verificare a blocurilor alimentare, instruirea personalului şi raportarea săptămânală a stării de lucru la instituţiile preşcolare şi de învăţământ.

   

Serviciul de presă ANSA