• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

În atenţia producătorilor agricoli Direcţia protecţia şi sănătatea plantelor din cadrul ANSA Vă informează,  că s-a editat broşura ”Pronosticul răspândirii dăunătorilor şi bolilor principale a culturilor agricole şi recomandări de combatere a acestora”, pentru lunile martie, aprilie şi mai. În această broşură sunt indicate  termenele prognozate de apariţie a dăunătorilor principali şi a bolilor, termenele de efectuare a măsurilor de combatere, produsele de uz fitosanitar conform Registrului de Stat al produselor de uz  fitosanitar şi al fertilizanţilor, permise pentru utilizare în Republica Moldova .

Sunt introduse tabelele”Erbicidele contra buruienilor culturilor agricole”, „Produsele de uz fitosanitar interzise utilizării în zona de protecţie a bazinelor acvatice”, „Lista produselor radiate din Registrul de stat al produselor de uz fitosanitar şi a fertilizanţilor”.

La  rubrica „Atenţie!” vă facem cunoştinţă  cu buha de sol a grâului                          (Euxoa tritici) – dăunător  periculos pentru culturile prăşitoare, mazăre, bostănoase (în deosebi pepenele galben şi verde), legumicole, păioase, cartof, puieţii din pepenieră.                                                                                                                                         

Agenţii economici, persoanele fizice şi juridice, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de proprietate, doritoare de a beneficia de publicaţie, se pot adresa la inspectorii subdiviziunilor raionale pentru Siguranţa Alimentelor.  

 

                                                   Direcţia protecţia şi sănătatea plantelor ANSA